recept: Almás-gyümölcsös süti, Kifőzde
Almás-gyümölcsös süti
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg rétesliszt,
30 dkg kristálycukor,
3-4 szem alma (kb. 30 dkg),
40-50 dkg vegyes gyümölcs,
1 sütőpor,
3 tojás,
kb. 5 dkg vaníliás porcukor,
őrölt fahéj





Az almát megmosom, meghámozom, lereszelem. A többi gyümölcsöt szintén megmosom és kisebb, úgy fél szilványi darabokra vágom. Ha csak lehet, idény jellegű, friss gyümölcsöt teszek bele, de befőtt vagy fagyasztott is kiválóan megfelel. Lényeg az, hogy többféle legyen. Pl. a képen látható sütibe szilva, őszibarack és szőlő került.
A lisztben elkeverem a sütőport, felütöm és beleteszem a tojásokat és hozzáadom a reszelt almát. Jól összekeverem a hozzávalókat, és vajjal kikent, kilisztezett tepsibe (közepes méret, 22x38 cm) öntöm és egyenletesen elterítem. A tetejére szórom az összevagdalt gyümölcsöket, meghintem fahéjas-vaníliás porcukorral, és előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütöm. Ha a sütőd nem olyan rozoga, mint az enyém, és lehet szabályozni a hőmérsékletét, inkább vedd kisebbre és süsd kicsit tovább, mert nagyon könnyen és hamar sötétedik el a kívánt pír a tetején.
Ha kész, 10 perc után megszórom a maradék fahéjas-vaníliás porcukorral, fél óra múltán felkockázom (kb. 24 kocka) és langyosan tálalom.
Sütés közben feljön, mint egy szabványos piskóta, de nem esik össze, azonnal kivehető, mikor elkészül. Nagyon finom, illatos, színes sütemény, hamar elkészül és még hamarabb elfogy :-)



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: Jucika kedvence
 almáspite
 túrós-szilvás süti
 piskóta tészta
 morzsás szilváslepény

Forrás: Ibolya szerezte a receptet Kláritól, és együtt turbóztuk fel.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2011.08.21. Utoljára frissítve: 2012.06.23.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 20:21:16 - 1.68)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez